Tuesday, January 18, 2011

Perverted Eyes.. kenapa lelaki mesti perhatikan perempuan??

Sebelum aku start topik hari ini, aku nak umum dengan sedihnyer... SECRET GARDEN DAH ABIS!!!!! huhuhuhuhuhu.... The SUPER Best Drama and Best Ending Ever~~ selepas drama Full House... mmg best giler!!!

Back to the topic...

**********************************************************************************
Aku tau.. tak semua lelaki ade mata yang macam topik aku nie.. tapi aku still nak cakap pasal lelaki yang ada mata nie...

Perverted Eyes??

Macam mana nak definisikan mata tu?

Kalau seorang lelaki boleh describe baju ape yang perempuan pakai pada hari-hari tertentu (maklum: bukan pada hari itu juga, tapi 3-4 hari yang lepas) pada korang, ape yang korang fikirkan dalam otak?

"Die nie ingat baju ape yang aku pakai hari tu?"
[Diingatkan: Baju kurung sume lebih kurang same jek, cume kaler & corak yg berbeza]

Aku sendiri pon tak ingat aku pakai baju kaler ape pada hari-hari sebelum tu. Yang aku pasti, aku akan make sure yang aku tak terpakai 2 kali baju yang same dalam seminggu hari bekerja.


TAPI...... 'Kehebatan Mata' seorang member aku nie (Die lagi!!!) bagitau kitorang baju kaler ape yang kitorang pakai pada hari yang lepas tu... Ish... ko perhati baju kitorang hari-hari ker?? Dari atas sampai ke bawah???

Sampai member yang sorang lagi pakai tudung yang sama 2 kali dalam seminggu pon ko tau.. Siap bagitau kat member tu yang dier dah pakai tudung tu hari yang lepas~~

Meh sini nak bagitau ko... perempuan tak selesa tau kalu ko selalu perhati pakaian diorang. Sesama perempuan pon tak kepoh-kepoh ape yang perempuan lain pakai, kecuali minah2 kepoh la kan~~ KITORANG TAK KEPOH!

Kitorang sendiri pon tak ingat ape yang masing-masing pakai hari-hari yang lepas, tapi bile lelaki nak bagitau ape yang perempuan pakai... amat2la tak selesa k~~ sebab tu maknenyer ko dok perhatikan pakaian yang kitorang pakai.. Bile ko nak perhatikan pakaian kitorang, maknenyer ko 'pandang' tubuh kitorang dari atas ke bawah....

Aku tau mata lelaki nie memang 'susah' nak kontrol bile tengok perempuan.. tapi agak2la bile nak komen kat perempuan tu sendiri. Bile ko komen aku nampak macam mana bile pakai baju kurung semalam, satu jek dalam otak aku terpikir..

"Mak aiii.... mata mamat nie la....."

Jangan sampai biji mata terjegil keluar sudahla nti yer...

Friday, January 14, 2011

Apabila nama sekolah tersalah sebut....

Memandangkan kerja kitorang sekarang kene call sekolah-sekolah di Malaysia, jadi macam-macam nama sekolah kitorang dapat. Tapi aku xleh blah tol biler salah seorang member kitorang nie tersalah sebut name sekolah. ^^

Senarai sekolah semalam adalah untuk sekolah-sekolah negeri Pulau Pinang.
So, seorang member kitorang nie call la salah satu sekolah antara 26 buah sekolah dalam senarai masing-masing. 
Perbualan pertama wajib kitorang,

"Hello.... ini Sekolah _______ ? Saya ...... dari Telekom Malaysia (TM) , boleh saya bercakap dengan Pengetua/Guru Besar?" 

So, nak jadikan cerita member aku nie, dier tersalah sebut name sekolah tu... tau camner??

"Hello.... ini SK Ladang Bute? Saya A*** dari .... , boleh saya bercakap dengan Pengetua/Guru Besar?"

 "LADANG BUTE"

Kalau korang, camner korang sebut??

"Bute" - bunyi macam "mute" tu...



@

"Bu-Te" - bunyi macam "buta" tu...

Haa..... yang member aku nie sebut
"Hello.... ini SK Ladang Bu-Te? Saya A*** dari .... , boleh saya bercakap dengan Pengetua/Guru Besar?"

Xpasal-pasal kerani sekolah yang jawab tu kate "Ladang Bute yer..."
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Tergelak2 kitorang kat keliling nie.... *^^*

Tuesday, January 11, 2011

Keletihan..

Dah seminggu, tapi aku rasa macam dah setahun aku tak wat post baru.
Sejak post "Mary Stayed Out All Night picture" aku tu jadi tarikan penggemar cite Korea dari luar negara, aku dah menjadi agak 'Gile Glamer' la plak... asik2 post psl cite Korea je kan? HAHAHAHAHA
So, kali nie aku nak cite pasal cite sendiri...lame xstory mory~~

Seminggu yang lepas, aku mula bekerja kat ofis (TM Cyberjaya) sebab kontrak kerja kat sekolah2 dah tamat. Masa mula2 keje, memang xde keje!! LEPAKKKKK memanjang~~~~ memang agak bosan r.. sambil2 main Facebook... tahap bosan tu boleh kata sampai aku yang dah lebih setahun xbkk FarmTown, leh main balik!! siap tanam menanam, menjual hasil tanian, kerja kat ladang2 org (dalam game FB tu jela...bkn aku wat btul2 pon).

Lepas lebih kurang tiga hari, kitorg dpt kerja.. kerja ape?? kerja calling2 sekolah.... tiba lak masanya nak kene wat marketing2. Parah tol!!! aku yang xsuke sgt wat kerja berckp2 telefon nie, terpaksa lak wat!! Purata 1 hari, aku dapat call 25 buah sekolah~~ bayangkan betapa sakitnye tekak aku nak control suara supaya berlembut dan perlahan...huhuhuhu

Kerja tu memang meletihkan.. aku tanamkan niat nak jadi Customer Service lepas nie.. CANCEL!!!



Keletihan aku bertambah dengan jarak perjalanan aku dari umah Klang ke Cyberjaya. Pagi2 kol 545 aku dah bangun. Kol 645 aku dah start gerak. Punyela nak elak tol, aku ikut jalan Dengkil. Konon jimat TOL la kan... tapi dgn jammed truk kat Olak Lempit, +/- aku sampai dlm sejam 10 minit. LETIH WOOOOHHHH.... kete manual tu weyh!! sampai cramp jari2 kaki aku asik tekan Clutch..Minyak sehari jek dah RM10.. Kancil jek pon~ tapi sebulan????

Kol 530 aku balik kerja... kol 7 mlm baru aku sampai kat umah.. kol 930 aku dah mengantuk keletihan... kadang2 aku rasa aku tgk muke parents aku dalam 10-15 minit jek sehari... esoknya sambung rutin yang sama~~ LETIH LAGI WOOOHHHHH....

Aku berniat nak jenguk kawan/sekolah kat Hulu Langat, tapi rasenye keletihan aku nie lebih POWER dari niat aku tuh... so... tunggula aku amik cuti panjang sket yer~~~ hehehehe

Yang paling aku pasti selain keletihan sejak mula kerja dan tinggal ngan family semula nie...... I'VE GAINED SOMETHING I HATE THE MOST!!!!!!!! WEIGHT~~~~~~~~~~~~ ;((((


Monday, January 3, 2011

Secret Garden's Fav Scenes!!

Every week I'll watch Secret Garden episodes whether via Kimchidrama or Natnatvip Online .. and now i'm catching up to watch episode 15&16!! yeay~~ Before that, there is a lot of my favs scenes in Secret Garden drama... and here is some of them~~


Ep. 5
video 
Cheeky conversation between Ra Im and Oska that made Joo Won gagged.. hahaha

Ep. 6
video
Oska put his hands on Ra Im (Joo Won) and get the warning... ^^

Ep. 9
video
Hug Scene after they swapped to normal again..Joo Won is So SWEET..kya~~

Ep. 10
video
Funny and absurd reasons to just meet her.. ^^

video
The most natural, original and sweet Foam Kiss...


There's more.. but i'll put it up later~~ ^^